Ο Γερμανός στρατηγός Άντον Ντόστλερ συνελήφθη από τους Αμερικανούς στις 8 Μαΐου του 1945 και δικάστηκε πέντε μήνες αργότερα. Ήταν ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός που καταδικάστηκε σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.
Είχε δώσει διαταγή να εκτελεστούν 15 Αμερικανοί κομάντο παραβιάζοντας τη συνθήκη της Γενεύης του 1929. Οι Αμερικανοί στρατιώτες είχαν φτάσει στις 22 Μαρτίου του 1944, στις ιταλικές ακτές 250 μίλια πίσω από το μέτωπο του πολέμου.
Διαβάστε τη συνέχεια στη Mixanitouxronou.gr.
- «Έρχομαι κι εγώ, με τη νίκη παιδιά»: Ο ηθοποιός που μπαίνει στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
- «Έχετε ζητήσει από φαρμακευτική να πληρώνουν ΜΜΕ για να κάνετε καριέρα;»: Άγρια σύγκρουση Γεωργιάδη – Σαλμά
- Καιρός με κάτι από φθινόπωρο: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι - Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν»
- ΣΕΑ Αταλάντης: Πριν τις Σκιαδαρέσες, οι γυναίκες της περιοχής βρήκαν τη δική τους «όαση της ασφάλτου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.