Μενού
Ο Ρόμπερτ Φίτσο
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας | AP Photos / Denes Erdos
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε χθες, Τετάρτη, όσο χαιρετούσε πολίτες, σύμφωνα με τα σλοβακικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Standard, ΜΜΕ της Σλοβακίας, πριν από έναν μήνα, ο Ρόμπερτ Φίτσο είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα social media όπου είχε «προβλέψει» ότι θα δεχθεί πυροβολισμούς είτε ο ίδιος είτε κάποιο μέλος της κυβέρνησής του.

Στο ίδιο βίντεο ανέφερε πως «περίμενε ότι ο ίδιος και όσοι συγκροτούν την κυβέρνησή του θα δεχόντουσαν πυροβολισμούς», κατηγορώντας ανοιχτά τα ΜΜΕ της χώρας, με τα οποία τον «συνδέει» μία έχθρα αρκετών χρόνων.

Στο σχετικό βίντεο, το οποίο αποτέλεσε μέρος της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Ρόμπερτ Φίτσο είχε αναφέρει χαρακτηρστικά τα εξής: «Περιμένω απλώς να δω πότε αυτή η απογοήτευση, που τόσο έντονα εμβαθύνεται από το Denník N, το Smeček ή το Aktualite, θα μεταφραστεί σε δολοφονία ενός από τους κορυφαίους κυβερνητικούς πολιτικούς, και δεν υπερβάλλω ούτε χιλιοστό».

Ρόμπερτ Φίτσο: Ανέκτησε τις αισθήσεις του

Ο σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά χθες Τετάρτη από σφαίρες καθώς χαιρετούσε πολίτες, ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, μεταδίδουν σλοβάκικα ΜΜΕ.

Ούτε το τηλεοπτικό δίκτυο TA3, ούτε η ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Dennik έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση του 59χρονου κεντροαριστερού εθνικιστή λαϊκιστή πολιτικού.

Νωρίτερα, η ζωή του κ. Φίτσο διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση ή διευκρίνιση έκτοτε.

Ο φερόμενος ως δράστης, λογοτέχνης 71 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία και παραμένει υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ματούς Σουτάι Εστόκ, το κίνητρο της απόπειρας δολοφονίας του σλοβάκου πρωθυπουργού ήταν «πολιτικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA