Μενού
Ο Charanjit Singh Atwal
Ο Charanjit Singh Atwal | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας ταξιτζής από την Αυστραλία κατάφερε να γίνει ίνδαλμα με μία απλή κίνηση ανθρωπιάς, όταν βρήκε 8.000 δολάρια ξεχασμένα στο ταξί του και αμέσως τα επέστρεψε στον ιδιοκτήτη, χωρίς να ζητήσει δραχμή.

Δύσκολα ξεχνάς τη φιγούρα του Charanjit Singh Atwal, του ινδικής καταγωγής ταξιτζή με το κίτρινο τουρμπάνι και τη λευκή γενειάδα που έχει γίνει ανάρπαστος στα media της Αυστραλίας τις τελευταίες ώρες, για την ηθική και την ειλικρίνειά του, όπως γράφει η Daily Mail.

Ούτε που το σκέφτηκε

Ο Singh Atwal βρήκε πρόσφατα ένα πορτοφόλι και 8.000 δολάρια σε μετρητά σκορπισμένα στο πίσω κάθισμα του ταξί του. Αντί να τσεπώσει το «ζεστό» χρήμα για τον εαυτό του, ο σεΐχης οδηγός τα παρέδωσε αμέσως στην αστυνομία για να εντοπιστεί ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Ο τίμιος «ταρίφας» είπε ότι δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να κρατήσει τα χρήματα. Αισίως, ο νόμιμος ιδιοκτήτης βρέθηκε και του επιστράφηκαν τα μετρητά, και δήλωσε άκρως ευγνώμων στον κ. Atwal, που δεν του ζήτησε ούτε μία δραχμή για ανταμοιβή.

«Τι να τα κάνω, δεν τα χρειαζόμουν. Ποτέ, με τίποτα» δήλωσε σε τοπικό σταθμό. «Θυμάμαι ότι ο επιβάτης που το έχασε βιαζόταν. Ήταν πολύ τυχερός καθώς είχα πολλούς επιβάτες μετά από αυτόν», πρόσθεσε.

Οι Αυστραλοί έσπευσαν να επαινέσουν τον οδηγό ταξί αφού η ιστορία του δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral. «Ένας καλός και έντιμος άνθρωπος. Αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Να τον ευλογεί ο θεός», έγραψε ένας, με τους υπόλοιπους να σχολιάζουν στο ίδιο μήκος κύματος.

«Είναι ευλογημένος, η τιμιότητα και η καλή του πράξη θα του επιστραφούν δεκαπλάσια»,  «Μεγάλο ήθος, μεγάλη ανθρωπιά. Απλά σεβασμός», έγραψαν.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA