Μενού
Βίκτορ Όρμπαν και Όλαφ Σολτς
Βίκτορ Όρμπαν και Όλαφ Σολτς | EPA/CLEMENS BILAN/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (14/12), πως αρχίζουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία γεγονός που προκάλεσε έκπληξη λόγω της δηλωμένης άρνησης από πλευράς του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως προκύπτει, όμως, ο Όρμπαν δεν είχε την ευκαιρία να ασκήσει βέτο στην ψηφοφορία καθώς «πείστηκε» από τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, να βγει από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν από την ψήφο της πρότασης, ο Σολτς προσέγγισε τον Όρμπαν και του ζήτησε να βγει από την αίθουσα. Εκείνος δεν αντέδρασε καθόλου, αλλά έκανε αυτό ακριβώς.

Παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το διαπραγματευτικό χαρτί του Γερμανού καγκελαρίου που τον έκανε να πείσει τον Όρμπαν. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν να περάσει η πρόταση με «26» ναι. 

Ο Όρμπαν, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει τις πεποιθήσεις του και επιμένει πως πρόκειται για μία «κακή απόφαση»

«Η Ουγγαρία δεν θέλει να φέρει μέρος της ευθύνης» για αυτήν τη «παράλογη» απόφαση των υπόλοιπων 26 χωρών και για αυτόν τον λόγο απείχε, ανέφερε ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

«Όμως 26 χώρες μέλη ήταν ανένδοτες ότι πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση και έτσι η Ουγγαρία αποφάσισε ότι εάν οι 26 το αποφασίσουν, θα πρέπει να το κάνουν μόνες τους» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA