Μενού
Η βίλα - όαση
Η βίλα - όαση | zillowstatic.com
  • Α-
  • Α+

Στην άγρια ​​φύση της κομητείας Westchester, ένα μοναδικό ακίνητο αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Αυτή η εξατομικευμένη κατοικία στην Chappaqua της Νέας Υόρκης είναι χτισμένη πάνω σε ιδιοκτησία 9 στρεμμάτων και διαθέτει ένα είδος terrarium, για ανθρώπινα μεγέθη φυσικά, όλα αυτά για μόνο 1,9 εκατομμύρια δολάρια

Η πολυτελής βίλα αποτελεί στην ουσία έναν εκτεταμένο κήπο με πισίνα, και είχε κατασκευαστεί το 1969, για λογαριασμό του συμπεριφορικού ψυχολόγου Francis Mechner και της συζύγου του, Vicki, όπως γράφει η New York Post.

Η ξύλινη όαση

Η κατοικία έκτασης 6.800 τετραγωνικών ποδιών στο 85 Haights Cross Road προσφέρει επτά υπνοδωμάτια και έξι μπάνια, όλα χτισμένα γύρω από μια «υπέροχη όαση εσωτερικής πισίνας με θόλο».

Η πισίνα
Η πισίνα | zillowstatic.com

Η κατασκευή αποτελείται από ξύλινο σκελετό και επένδυση, ενώ ένας τεράστιος γυάλινος θόλος προσφέρει ασύγκριτο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό όσο βρίσκεται ψηλά ο ήλιος. Ο Mechner συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα John Koster για να δημιουργήσει το συγκρότημα, αφού εμπνεύστηκε από τον θόλο από πλεξιγκλάς μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων και τον συνδυασμό του θερμοκηπίου και της εσωτερικής πισίνας που είχε κατασκευάσει ένας γείτονάς του.

Στο κέντρο της ιδιόρρυθμης κατασκευής βρίσκεται μία οβάλ πισίνα, που περιτριγυρίζεται από έναν κήπο από γκαζόν, πόες και εξωτικά δενδρύλλια. Πέρα όμως από τον φροντισμένο εσωτερικό κήπο, η τεράστια δασική έκταση μέσα στην οποία βρίσκεται το σπίτι είναι σε μεγάλο βαθμό «παρθένα». 

Το ακίνητο, για όσους από εσάς ενδιαφέρεται, πωλείται έναντι 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων και εκτίθεται στον μεσιτικό ιστότοπο Zillow.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA