Ξεκινώντας την έκτακτη συνέντευξη Τύπου με ενός λεπτού σιγή, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για το αεροπορικό δυστύχημα στην Ουάσινγκτον με τη σύγκρουση του επιβατικού αεροσκάφους της American Airlines με το ελικόπτερο Blackhawk των Ενόπλων Δυνάμεων, και επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν επιζώντες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στην αρχή της έκτακτης συνέντευξης Τύπου για το δυστύχημα στην Ουάσινγκτον, είπε ότι μιλάει «σε μια ώρα οδύνης για το έθνος μας» και ότι η χώρα «πενθεί».
Μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ επικρότησε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε όλα τα επίπεδα και λέει ότι η αποστολή είναι πλέον η ανάκτηση - ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. «Αυτό έχει πραγματικά συγκλονίσει πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων πολύ δυστυχώς, από άλλα έθνη».
Τραμπ για Ουάσινγκτον: Κατηγορεί Μπάιντεν, Ομπάμα
Ο Ντόναλντ Τραμπ, παράλληλα, επιβεβαίωσε πως μέσα στο επιβατικό αεροσκάφος υπήρξαν ξένοι υπήκοοι, ρωσικής καταγωγής, χωρίς να αναφέρει άλλες εθνικότητες, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Μπάιντεν και του Ομπάμα.
«Μπορούμε μόνο να αρχίσουμε να φανταζόμαστε την αγωνία που αισθάνεστε όλοι σας» λέει, προσθέτοντας: «οι καρδιές μας είναι συντετριμμένες μαζί με τις δικές σας. Είμαστε εδώ για εσάς για να σκουπίσουμε τα δάκρυα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος λέει ότι «τίποτα δεν συγκρίνεται με τον δεσμό αγάπης και αφοσίωσης» που συνδέει Αμερικανούς και έθνη.
«Είμαστε μια χώρα, πραγματικά, σε πένθος» συνέχισε, για να διευκρινίσει: «Αυτό έχει πραγματικά συγκλονίσει πολλούς ανθρώπους».
Λέει ότι έχει «ιδέες» και θεωρίες για το τι συνέβη, αν και αναγνώρισε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.
Ο Τραμπ κατηγόρησε, επίσης, τον Μπαράκ Ομπάμα, επειδή φέρεται να προσέλαβε «μέτριο» προσωπικό για θέσεις εργασίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που απαιτούν «ανώτερη νοημοσύνη».
Ο Μπάιντεν, λέει, τις άλλαξε πίσω - βάζοντας «την πολιτική σε ένα επίπεδο που κανείς δεν έχει δει ποτέ».
Στο επίκεντρο της κριτικής του, καταληκτικά, μπήκε η DEI, το πρόγραμμα ενσωμάτωσης και συμπερίληψης και ο πρώην υπουργός Μεταφορώνς επί Μπάιντεν, Πιτ Μπάτιγκιγκ, ότι δήθεν προσέλαβαν άτομα με αναπηρία και ψυχολογικά προβλήματα για θέσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.