Μνημονεύματα στα οποία θα περιγράφει μερικές από τις πιο κρίσιμες καμπές στην πολιτική της πορείας αναμένεται να εκδώσει η τέως Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, περιγράφοντας μεταξύ άλλων τις σχέσεις της με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρεται στην πρώτη θητεία του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και τις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ήταν προφανώς πολύ γοητευμένος από τον Ρώσο πρόεδρο» έγραψε αρχικά.
«Στα χρόνια που ακολούθησαν, είχα την εντύπωση ότι οι πολιτικοί με αυταρχικά και δικτατορικά χαρακτηριστικά τον γοήτευαν» συμπλήρωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, περιγράφοντας άλλο ένα περιστατικό με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Όταν η Μέρκελ ζήτησε βοήθεια από τον Πάπα
Η πρώην ηγέτης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε τη σχέση με τον Τραμπ τόσο «δύσκολη», που ζήτησε ακόμη και συμβουλές από τον Πάπα Φραγκίσκο για το πώς να τον αντιμετωπίσει.
«Χωρίς να κατονομάσω κάποιον, τον ρώτησα πώς θα αντιμετώπιζε (σ.σ. ο Πάπας Φραγκίσκος) αντιφατικές γνώμες μέσα σε μία ομάδα με ισχυρές προσωπικότητες» έγραψε επίσης η Μέρκελ για τη στιγμή, που ο Τραμπ απείλησε πως οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα.
«Ο Πάπας με κατάλαβε άμεσα και μου είπε λύγισε, λύγισε, λύγισε αλλά μην σε κάμψει» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ για τη συμβουλή, που τής έδωσε ο Ποντίφικας.
- Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Ενώπιον ανακριτή οι κατηγορούμενοι - Σοκαριστικά βίντεο στο κινητό του ενός
- Όσκαρ 2026: Ο Σον Πεν κέρδισε το τρίτο του βραβείο αλλά δεν πήγε να το παραλάβει - Οι φήμες για την απουσία του
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η Μια Μάχη Μετά την Άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Ελίνα Παπίλα για Γιώργο Λιάγκα: «Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, έτσι φανταζόσουν τη ζωή σου;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.