Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε χθες Τετάρτη ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «απογοήτευσαν» τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον του Ιράν, σε δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο κατά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, τον Μαρκ Ρούτε.
«Αν ήταν κάποιος άλλος σε αυτήν τη θέση (σ.σ. του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ), δεν θα είχαμε καν αυτήν τη συνάντηση, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, επειδή μας απογοήτευσαν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος στη συνέχεια επέκρινε ιδιαίτερα την Ισπανία, αλλά και την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει τα κράτη μέλη του NATO ότι δεν θα τα βοηθήσει αν το ζητήσουν, αιτιολογώντας τη θέση αυτήν επειδή δεν υποστήριξαν τη στρατιωτική επιχείρηση που διέταξε εναντίον του Ιράν.
«Δαπανήσαμε όλα αυτά τα χρήματα. Και μετά, όταν ίσως θέλαμε βοήθεια για κάτι μικρό (…) είπαν ''όχι, θα προτιμούσαμε να μη βοηθήσουμε''», τόνισε.
- Τα μέρη στην Αθήνα που έχεις βρεθεί και δεν ήξερες ότι κρύβουν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Μερμελέχας: Ο πειρατής των Κυκλάδων που έκλεβε από τους Τούρκους και τα μοίραζε στους φτωχούς
- Ρασίντ Γεκινί: Η παράξενη ζωή και ο θάνατος του «πατέρα των γκολ»
- Όταν η Βουλή αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένας μόνο βουλευτής της ΝΔ αψήφησε την κομματική γραμμή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.