Μενού
Zelensky
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι | ΑΠΕ-ΜΠΕ/VOLODYMYR TARASOV
  • Α-
  • Α+

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ουκρανικά ορυκτά, τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία δεν «προστατεύει» τη χώρα του σε αυτή τη φάση.

«Δεν έδωσα την άδεια στους υπουργούς να υπογράψουν τη συμφωνία γιατί αυτή δεν είναι έτοιμη. Κατά τη γνώμη μου, αυτή δεν μας προστατεύει», είπε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, προσθέτοντας ότι μια τέτοια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει «εγγυήσεις ασφαλείας», αλλά «δεν βλέπω μια τέτοια σύνδεση ακόμη στο έγγραφο».

Η συμφωνία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι κεντρικής σημασίας στην προσπάθεια του Κιέβου να κερδίσει την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιδιώκει ένα γρήγορο τέλος του πολέμου με τη Ρωσία και το Κίεβο πιέζει για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας για να προστατευτεί από ενδεχόμενη άλλη εισβολή της Ρωσίας σε περίπτωση επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA