Μενού
brothel22
  • Α-
  • Α+

«Φύγετε μακριά», αυτό είναι το σύνθημα που έχουν υιοθετήσει οι ανώτατες αρχές της Ολλανδίας και το επικοινωνούν με κάθε τρόπο, κυρίως προς τους Βρετανούς τουρίστες που αντιμετωπίζουν το Άμστερνταμ ως τον τόπο των πιο «κολασμένων» τους εκδρομών, όπως έχουμε αναφέρει και εδώ. Η πρώτη πόλη που τολμά, έστω και με μικρά βήματα, να προχωρήσει σε ένα rebranding του τουρισμού της, αναζητώντας πιο «ποιοτικούς» επισκέπτες, είναι το Άμστερνταμ, και δεν θα αρκεστεί σε συνθήματα επικοινωνιακής κατανάλωσης. 

Στους επόμενους μήνες, η συνοικία με τις σεξεργάτριες, γνωστή και ως "Red Light District" θα αλλάξει μορφή. Το νέο «ερωτικό κέντρο» της πόλης, το οποίο υφίσταται ως αντικείμενο μελετών ανάμεσα σε αξιωματούχους των τοπικών αρχών και συνεργάτες από το 2020, αποτελεί μια μοντέρνα και προοδευτική αντιμετώπιση της σεξουαλικής εργασίας, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη κοινωνία. 

Πρόκειται για ένα «κέντρο» στο οποίο θα μπορούν οι εργαζόμενοι του σεξ να πραγματοποιούν τη δουλεία τους σε χώρους με αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, και με πλήρη προστασία, όπως ένας εργαζόμενος σε γραφείο. Οι χώροι αυτοί θα συμπεριλαμβάνουν και εστιατόρια, αλλά και πολλούς ακόμα χώρους ψυχαγωγίας, όχι απαραίτητα σχετικούς με το σεξ.  

Αυτή τη στιγμή το «ερωτικό κέντρο» του Άμστερνταμ είναι προϊόν «διεκδίκησης» από συγκεκριμένες συνοικίες της πόλης και η ανέγερση του τοποθετείται χρονικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Μακέτες του συγκεκριμένου κτιρίου έχουν ήδη διαρρεύσει στα social media και θυμίζουν κάτι από Blade Runner. Κάθε βήμα μετατόπισης από τα «μπάχαλα» και το «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» προς μια προστατευόμενη σεξεργασία και ένα πιο ποιοτικό θεματικό τουρισμό γενικότερα, είναι πάντα καλοδεχούμενο. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA