Μενού
Κατάληψη πλοίου από τους Χούθι
Κατάληψη πλοίου από τους Χούθι | Twitter
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση κατάληψης πλοίου πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί (20/11) στην Ερυθρά Θάλασσα οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ανήκει σε έναν από τους πιο πλούσιος Ισραηλινούς επιχειρηματίες, τον Αβραάμ Ραμί Ουνγκάρ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε και έκανε γρήγροα τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται η στιγμή που μικρό ελικόπτερο των Χούθι πλησιάζει το εμπορικό πλοίο και ένοπλοι άνδρες ακροβολιζονται σ' όλες τις πλευρές του πλοίου.

Με γρήγορες κινήσεις, και ενώ είναι ένοπλοι, πλησιάζουν την καμπίνα του καπετάνιου και ζητούν απ' όλους όσοι είναι μέσα να παραδοθούν. Δεύτερη ομάδα των Χούθι κινείται προς το γκαράζ του πλοίου και το καταλαμβάνουν χωρίς να γνωρίσουν αντίσταση.

Στο ίδιο βίντεο ακούγονται ένοπλοι αντάρτες να φωνάζουν συνθήματα κατά του Ισραήλ, ενώ στο τέλος φαίνεται να περικυκλώνουν το πλοίο από τη θάλασσα, κρεμώντας δύο σημαίες, της Παλαιστίνης και της Υεμένης.

«Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία. Σε αυτό επέβαιναν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά κανείς Ισραηλινός. Δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο» ανακοίνωσε χθες ο Ισραηλινός στρατός.

Με ανακοίνωση του γραφείου του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε με δριμύτητα την επίθεση κατά του πλοίου.
«Το πλοίο που ανήκει σε βρετανική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρεία, συνελήφθη υπό ιρανικές εντολές από την πολιτοφυλακή Χούθι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας. Κανείς Ισραηλινός δεν βρίσκεται επί του πλοίου. Πρόκειται για μία νέα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας και για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των οδών της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, αναφέρεται στην ανακοίνωση».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.