Μενού
praga.jpg
Αστυνομικοί στο πανεπιστήμιο όπου έγινε το μακελειό. | AP/ Petr David Josek
  • Α-
  • Α+

Η τσέχικη ιστοσελίδα novinky.cz δημοσίευσε το όνομα του πιθανού δράστη που προκάλεσε το μακελειό, σήμερα (21/12) το απόγευμα, σε πανεπιστήμιο της Πράγας. Να σημειωθεί ότι η τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία της Τσεχίας, κάνει λόγο για 15 νεκρούς.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, πρόκειται για τον Ντέιβιντ Κόζακ, φοιτητή του πανεπιστημίου. Όπως τονίζει η ενημερωτική ιστοσελίδα της τσεχίας, το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ανακοίνωσε έρευνα για τον Κόζακ, την οποία συνέδεσε με μια υπόθεση «βίαιου θανάτου» στο χωριό Κλαντένσκο.

Μάλιστα, ο πατέρας του δράστη βρέθηκε νεκρός νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Στη συνέχεια, έγινε σαφές ότι ο καταζητούμενος ήταν ο δράστης που αργότερα σκότωσε δέκα ανθρώπους (σ.σ. αργότερα ο αριθμός ανήλθε σε 15) και τραυμάτισε δεκάδες άλλους στη Φιλοσοφική Σχολή της Πράγας. Ο φοιτητής είναι νεκρός», τονίζει χαρακτηριστικά το novinky.cz.

Πράγα: Τον αναζητούσε η αστυνομία

Μάλιστα, η αστυνομία είχε δημοσιεύσει νωρίτερα τη φωτογραφία του, καθώς καταζητούνταν. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κόζακ ήταν φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή και σήμερα σκόρπισε τον θάνατο, καθώς σκότωσε δέκα άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν. Το απόγευμα, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το κτίριο της σχολής και προέτρεψε τους κατοίκους των διπλανών σπιτιών να μην βγουν έξω.

Σύμφωνα με τις τσέχικες αρχές, «ο δράστης εξοντώθηκε» και οι πολίτες κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτίριο. Κάποιοι φοιτητές κρύφτηκαν στις τάξεις, ενώ άλλοι βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα.

Το κίνητρο των πυροβολισμών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, σύμφωνα με το novinky.cz. Επίσης, τονίζεται ότι ο Κόζακ αποφοίτησε με πτυχίο στην ιστορία και στις ευρωπαϊκές σπουδές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συνέχισε με το μεταπτυχιακό του, το οποίο είχε επικεντρωθεί στην ιστορία της Πολωνίας.

Πράγα: Οι τελευταίες αναρτήσεις

Ένα άλλο τσέχικο site, το seznamzpravy.cz δημοσίευσε κάποιες από τις τελευταίες διαδικτυακές αναρτήσεις του φερόμενου ως δράστη.

«Στις 9 Δεκεμβρίου, ένα κανάλι με το όνομα David Kozák δημιουργήθηκε στο Telegram. Είναι ο φοιτητής το όνομα του οποίου συνδέεται με τους πυροβολισμούς», τονίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Αυτό θα είναι το ημερολόγιό μου για το πώς κάνω μαθαίνω σκοποβολή», φέρεται να έγραψε στα ρώσικα ο Κόζακ. Ο ίδιος φέρεται να έγραψε ότι εμπνεύστηκε πολύ από τον δράστη της μαζικής επίθεσης σε σχολείο στο Bryansk, με δύο θύματα και δεκάδες τραυματίες, στις 7 Δεκεμβρίου. Είπε επίσης ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

«Πάντα ήθελα να σκοτώσω, νομίζω ότι θα γίνω μανιακός στο μέλλον», έγραψε ο Κόζακ σύμφωνα με το τσέχικο Μέσο. Σε άλλη ανάρτησή του τόνισε ότι νιώθει μισητός και ότι ο ίδιος μισεί όλο τον κόσμο και θέλει να προκαλέσει όσο περισσότερο πόνο γίνεται.

Η τελευταία ανάρτηση έχει ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου, όταν ο Κόζακ φέρεται να έγραψε ότι υπέφερε από βουητό στα αυτιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA