Μενού
Gilad Erdan
Gilad Erdan | AP
  • Α-
  • Α+

Βίντεο από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δείχνει τον πρέσβη του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν να συνοδεύεται έξω από τον χώρο συνεδριάσεων, μετά από διαμαρτυρία του κατά την ομιλία του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Ενώ ο πρόεδρος Ραισί ήταν στο βήμα, ο Ερντάν φαίνεται να σηκώνεται από το έδρανό του και να περιφέρεται στο χώρο κρατώντας ψηλά μία αφίσα με το μήνυμα «Οι γυναίκες του Ιράν αξίζουν ελευθερία, ΤΩΡΑ». Ο πρέσβης προχώρησε σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση των γυναικών στο Ιράν.

Στην εικόνα που κρατάει φαίνεται η Μάχσα Αμίνι, της οποίας η υπόθεση σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα όταν πέθανε στα χέρια των ιρανικών αρχών. Η Αμίνι είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών με πρόσχημα πως δεν φορούσε σωστά τη χιτζάμπ της.

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός εκπρόσωπος μίλησε στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας του χρησιμοποιώντας βαριές κουβέντες.

«Νέα μελανή κηλίδα στο ήθος του ΟΗΕ. Όταν ο πρόεδρος Ραϊσί του Ιράν, ο "χασάπης της Τεχεράνης" απηύθυνε τον λόγο του, σήκωσα μία εικόνα της Μάχσα Αμίνι, της αθώας Ιρανής κοπέλας που δολοφονήθηκε βίαια από το καθεστώς πριν ένα χρόνο, επειδή δεν φορούσε τη χιτζάμπ της σωστά». 

Η κίνηση αυτή του πρέσβη ανάγκασε το προσωπικό ασφαλείας να τον συνοδέψει εκτός χώρου, ενώ από τη μεριά του ο ΟΗΕ διαψεύδει φήμες που θέλουν τον Γκιλάντ Ερντάν να έχει προσαχθεί από την αστυνομία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.