Μενού
estiatorio
Εστιατόριο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού στην Αργεντινή έχει χαρακτηριστεί «προσβλητικό» και «αηδιαστικό» από εβραϊκές κοινότητες, αφού σέρβιρε φαγητά που φέρουν το όνομα του θύματος του Ολοκαυτώματος, Άννα Φρανκ, αλλά και του Αδόλφου Χίτλερ.

Το μενού, όπως αναφέρει η NewYorkPost, περιλαμβάνει τις «πατάτες Αδόλφος» (τηγανητές πατάτες με μπέικον και τσένταρ) και το «μπέργκερ Άννα Φρανκ» (μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά, μαρούλι, ντομάτα, τουρσί και μαγιονέζα) που κοστίζει 11 δολάρια.

Η Άννα Φρανκ ήταν μία έφηβη που κρύφτηκε από τους Ναζί κατά τη διάρκεια της κατοχής τους στην Ολλανδία το 1942, η οποία τελικά οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν, όπου πέθανε από εξάντληση το 1945 σε ηλικία 15 ετών.

Αντιδράσεις και απόσυρση των ονομάτων

Το συγκεκριμένο μενού καταδίκασε και η Εβραϊκή Κοινότητα Ραφαέλα, η οποία απείλησε το εστιατόριο με μήνυση.

«Δεδομένης της γνώσης του κοινού ότι ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού στην πόλη μας χρησιμοποιεί επιπόλαια τα ονόματα της Άννας Φρανκ και του Αδόλφου Χίτλερ για να ονομάσει τα προϊόντα τους, η Εβραϊκή Κοινότητα Ραφαέλα εκφράζει την αγανάκτησή της, ανακοινώνοντας ότι θα κινηθούμε νομικά», ανέφερε η συγκεκριμένη εβραϊκή κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας Ariel Rosenthal, ο οποίος έμαθε για πρώτη φορά για το μενού τον Μάρτιο, είπε ότι οι ιδιοκτήτες υποσχέθηκαν να αλλάξουν το μενού πριν από μήνες, αλλά δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια.

Τελικά το εστιατόριο απέσυρε τις συγκεκριμένες ονομασίες από τα πιάτα του και να ζητήσει συγγνώμη. Δεσμεύτηκε επίσης να ετοιμάσει πιάτα βασισμένα σε πιο εμπνευσμένες και ηρωικές ιστορικές προσωπικότητες, όπως μεταξύ άλλων ο Γκάντι και ο Νέλσον Μαντέλα.

Συμπτωματικά, η Αργεντινή παρείχε ένα ασφαλές καταφύγιο για τους Ναζί εγκληματίες πολέμου που έφυγαν από την Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA