Μενού
Ο Aaron McCarthy
Ο Aaron McCarthy | Youtube
  • Α-
  • Α+

Κύματα οργής προκάλεσε στα social media βίντεο που κατέγραψε υπάλληλο των McDonald's τα παρενοχλεί άστεγο άνδρα δίπλα στο εστιατόριο, καταβρέχοντάς τον με τη σφουγγαρίστρα του.

Χθες (11/12), ο εν λόγω άστεγος άνδρας, Aron McCarthy, μίλησε στην Daily Mail για την εμπειρία του, που τον έκανε να νιώθει ανύπαρκτος μπροστά στη μισανθρωπία που έζησε.

«Ένιωθα ένα τίποτα»

Ο McCarthy ξάπλωνε μαζί με τον υπνόσακό του έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας Nationwide δίπλα στα McDonald's στην Victoria Street, του Λονδίνου. Ήταν Σάββατο το βράδυ, όταν του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από φρουρούς που απασχολούνταν στην αλυσίδα φαστ φουντ.

Πλάνα που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν έναν από αυτούς να καταβρέχει με μια σφουγγαρίστρα τον 25χρονο, πετώντας νερά και απορρυπαντικό γύρω από το σημείο όπου καθόταν, προκαλώντας την έξαλλη αντίδραση των περαστικών αλλά και όσων είδαν το βίντεο.

Ο κ.McCarthy δήλωσε ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί εξαιτίας της «αγχωτικής» κατάστασης, η οποία επηρέασε την ψυχική του υγεία, ενώ αποκάλυψε ότι θα μείνει στο δρόμο και τα Χριστούγεννα καθώς δεν έχει πού να μείνει και κανείς δεν του προσφέρει βοήθεια.

«Με έκανε να νιώθω ότι ήμουν ένα τίποτα», είπε για το περιστατικό. «Αυτό που συνέβη έχει καταστρέψει την ψυχική μου υγεία. Έχει κάνει το PTSD και τη ΔΕΠΥ μου να χειροτερέψουν». O Aron βρίσκεται στο δρόμο από τα 17 του χρόνια, όταν το έσκασε από το σπίτι του στην Ουαλία για να δραπετεύσει από τους τοξικομανείς γονείς του.

Οργή στα social media

Ο άνδρας κατακρίθηκε από πολλούς χρήστες των social media, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη μεταχείρισή του προς τον άστεγο «αηδιαστική» και «ανάρμοστη». Ο Ντέιμον Έβανς, ο οποίος τράβηξε το βίντεο και το μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε tag τα McDonald's γράφοντας: «Πιστεύετε ότι είναι αποδεκτό για το προσωπικό σας να μουσκεύει τους υπνόσακους των αστέγων στη μέση του χειμώνα;».

Η McDonald's ζήτησε δημόσια συγγνώμη ενώ ενημέρωσε ότι απέλυσε τον υπάλληλο.

«Ο εμπλεκόμενος υπάλληλος έχει απομακρυνθεί οριστικά από τα εστιατόρια μας, ενώ υπενθυμίστηκε στην ομάδα μας η σημασία της αντιμετώπισης όλων των ανθρώπων με σεβασμό», δήλωσε η εταιρεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA