Μενού
israil presveia washington.jpg
Η ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον αυτοπυρπολήθηκε χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, μέλος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Η πυροσβεστική και υπηρεσία πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι ο άνδρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ μέλη της Secret Service, της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, έσβησαν τη φωτιά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της μητροπολιτικής αστυνομίας, ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέλος της πολεμικής αεροπορίας

Επιπλέον, εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας επιβεβαίωσε πως πρόκειται για εν ενεργεία μέλος της.

Η αστυνομία και η Secret Service διενεργούν έρευνα για το συμβάν.

Από την πλευρά της η πρεσβεία του Ισραήλ ανέφερε πως κανένα μέλος του προσωπικού της δεν υπέστη τραυματισμό στο συμβάν και ότι ο αμερικανός στρατιωτικός του ήταν «άγνωστος».

Εικόνες που μεταδίδονταν απευθείας μέσω της πλατφόρμας Twitch τον εικονίζουν, με στρατιωτική περιβολή, να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει συνεργός σε γενοκτονία, να περιλούζεται με εύφλεκτο υγρό και να βάζει φωτιά φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ώσπου πέφτει στο έδαφος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα με ανεξάρτητο τρόπο το στιγμιότυπο. Πάντως, η εφημερίδα New York Times ανέφερε πως το βίντεο αποσύρθηκε από την πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον γίνονται συχνά διαμαρτυρίες εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA