Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα εάν θα προσφύγει σε βίαια μέσα για να καταλάβει την κυριαρχία της Γροιλανδίας, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
«Ουδέν σχόλιον» απάντησε συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτώμενος αν θα χρησιμοποιήσει τη βία για να καταλάβει το νησί του Αρκτικού Κύκλου, καθώς εμφανίστηκε σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξή.
Η Ευρώπη, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα έπρεπε να επικεντρωθεί στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και «όχι στη Γροιλανδία».
Επιβεβαίωσε επίσης ότι «κατά 100%» θα κάνει πραγματικότητα την απειλή του για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκές χώρες, αν δεν υπάρξει μια συμφωνία για να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τη Γροιλανδία.
Αναφερόμενος στο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που δεν του απονεμήθηκε επέμεινε ότι «η Νορβηγία (σ.σ. η κυβέρνηση) το ελέγχει πλήρως, παρά τα όσα λένε».
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.