Μενού
Κατά την ακροαματική διαδικασία της 1ης Φεβρουαρίου, 2024
Κατά την ακροαματική διαδικασία της 1ης Φεβρουαρίου, 2024 | Youtube
  • Α-
  • Α+

Άρχεται σήμερα (24/5) η συνεδρίαση μίας δίκης με πολιτική χροιά στην Ουγγαρία, καθώς οδηγείται στο ειδώλιο η αριστερών πεποιθήσεων Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις, η οποία φέρεται να είχε ασκήσει βία ενάντια σε νεοναζί, κατά τη διάρκεια αντί-διαδήλωσης τον Φεβρουάριο του 2023.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 39χρονη Ιλάρια Σάλις εμφανίσθηκε στο δικαστήριο χωρίς να είναι προφυλακισμένη, καθώς είχε αποφυλακισθεί την προηγουμένη της ακροαματικής διαδικασίας και βρίσκεται πλέον υπό κατ' οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη.

Εθεάθη να φτάνει μαζί με τον πατέρα της στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου είχαν πάρει θέσεις πολυάριθμοί Ιταλοί δημοσιογράφοι, καθώς και ο πρεσβευτής. Ένα θύμα και δύο μάρτυρες επρόκειτο να καταθέσουν σήμερα, με την ετυμηγορία να απέχει μήνες.

Ποια είναι η Ιλάρια Σάλις

Η Ιταλίδα επαγγέλλεται εκπαιδευτικός από τη Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ουγγρικές αρχές, κρατούμενη μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Κατηγορείται από την ουγγρική εισαγγελία για «απόπειρες επίθεσης που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων μέσα στο πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης», με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως με αυτή την κίνηση θέλει να υπερασπιστεί τους Ούγγρους πολίτες, και αμφότερους να υποστηρίζουν κάθειρξη 11 μηνών.

Εικόνες της 39χρονης να μεταφέρεται αλυσοδεμένη και με δεμένα τα πόδια για μια ακροαματική συνεδρίαση στις αρχές της χρονιάς είχαν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην ιταλική κοινωνία.

Φυλακισμένη από το Φεβρουάριο 2023 στο περιθώριο διαδήλωσης εναντίον συγκέντρωσης νεοναζί, η Ιλάρια Σάλις κατηγορείται από την εισαγγελία ότι άσκησε επανειλημμένα βία.

Έχοντας πλέον γίνει διάσημη, επελέγη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου από ένα μικρό ιταλικό κόμμα, τη Συμμαχία Πράσινων της Αριστεράς (AVS), για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αν εκλεγεί, η βουλευτική ασυλία της θα επιφέρει τη λήξη των διώξεων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA