Αυξήθηκαν οι νεκροί από το πλήγμα της Ρωσίας σε κέντρο εκπαίδευσης του στρατού στην πόλη Πολτάβα, στην Ουκρανία, καθώς η πρώτη κυρία της χώρας, Ολένα Ζελένσκα, κάνει λόγο για 47 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν στους 206.
«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς εκείνων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής επίθεσης με πυραύλους στην Πολτάβα. Αυτή είναι μια εκπληκτική τραγωδία για όλη την Ουκρανία.
Ο εχθρός χτύπησε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα νοσοκομείο. Είναι ήδη γνωστό για 47 νεκρούς και 206 τραυματίες. Η Ρωσία μας αφαιρεί το πολυτιμότερο πράγμα - τη ζωή. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό. Αιώνια μνήμη», έγραψε η ίδια.
Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». «Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε.
«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.
Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή. Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι διέταξε «μια πλήρη και ταχεία έρευνα» για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση.
Υποσχέθηκε επίσης η Ρωσία να λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.