Μενού
ουκρανια
Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο | AP - ΑΡΧΕΙΟ
  • Α-
  • Α+

Σε μία εικόνα αποθαρρυντική και χαρακτηριστική της εισβολής στην Ουκρανία, η πρωτεύουσα του Κιέβου δέχτηκε «βροχή» πυραύλων από τη Ρωσία, τη νύχτα πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Όπως αναφέρει το Politico, ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε περισσότερους από 20 πυραύλους προς την πρωτεύουσα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (2/9), ενώ έπληξε και άλλες καίριες θέσεις όπως το Χάρκοβο και το Σούμι.

Φυσικά οι απώλειες δεν ήταν μόνο υλικές ή στρατιωτικές. Στο Σούμι, περιοχή που συνορεύει με το Κουρσκ, οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα κέντρο κοινωνικής και ψυχολογικής αποκατάστασης ορφανών, σύμφωνα με την τοπική διοίκηση.

Ουκρανία: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα

Αν και δεν υπήρξαν απώλειες από την επίθεση, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν εκείνη την ώρα πλησίον.

Στο Κίεβο, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μέσω του συστήματος αεράμυνας της πρωτεύουσας, με χιλιάδες κατοίκους να συρρέουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταφύγια.

Την επομένη, τα κουδούνια στα σχολεία διαδέχτηκαν τις βροντές από τα διασταυρούμενα πυρά, με την πόλη να έχει αναχαιτίσει επιτυχώς 10 πυραύλους κρουζ, και 10 βαλλιστικούς πυραύλους.

Πούτιν: «Δεν μας σταμάτησε η επίθεση στο Κουρσκ»

Όσο καίρια και αν ήταν για την Ουκρανία η κατάληψη του Κουρσκ, ήταν συνάμα και βούτυρο στο ψωμί του Βλαντίμιρ Πούτιν, που χρησιμοποίησε την επίθεση για να δικαιολογήσει περαιτέρω εχθροπραξίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «η πρόκληση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ απέτυχε να σταματήσει την προέλαση του ρωσικού στρατού στην επαρχία Ντονέτσκ», δήλωσε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στη ρωσική δημοκρατία Τούβα.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι η Ουκρανία «δεν πέτυχε τον βασικό της στόχο: να σταματήσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς».

Ο ουκρανικός στρατός αιφνιδίασε τις ρωσικές θέσεις στην περιφέρεια Κουρσκ, παίρνοντας υπό τον έλεγχό του γρήγορα εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεκάδες οικισμούς, προτού ανακοπεί η πορεία του.

Σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι οι κάτοικοι του Κουρσκ και άλλων ρωσικών περιφερειών στα σύνορα με την Ουκρανία, «υφίστανται μεγάλη δοκιμασία», σε αντίφαση με την μέχρι τώρα τακτική του, να υποτιμά τις ουκρανικές δυνάμεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...