Εντείνει την αντεπίθεσή της κατά της ρωσικής εισβολής η Ουκρανία, κάνοντας σήμερα «επέλαση» εξ αποστάσεως στα περίχωρα της Μόσχας, με πολλαπλά χτυπήματα από drones.
Όπως ενημερώνει η ΕΡΤ, το Κίεβο εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με drone στην περιφέρεια της Μόσχας και της Τβερ εσήμερα (1/9), με στόχους εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και διυλιστήρια, χωρίς αναφορές για θύματα.
Κομμάτια από drones που καταρρίφθηκαν προκάλεσαν φωτιά στο διυλιστήριο της Μόσχας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κονάκοβο, έναν από τους μεγαλύτερους στην κεντρική Ρωσία.
Ουκρανία - Ρωσία: Αλλάζει το πυρηνικό της δόγμα η Μόσχα
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, περιλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα και τη γύρω περιοχή.
Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση σχετικά με την κύρια επίθεση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι πιέζει τη Δύση να επιτρέψει τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς, κατά της Ρωσίας.
Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η Ρωσία ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ρωσικό μέσο επεσήμανε πως δεν έχει γνωστοποιηθεί τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές.
Το παρόν πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, που καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020, προβλέπει ότι η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης.
Η Ρωσία, κατηγορώντας τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της, έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.