Μενού
Τροφή για μωρά
Τροφή για μωρά | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα 3χρονο αγόρι φαίνεται πως έχει έναν υπερβολικό φόβο για το φαγητό και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει φάει τίποτα από το στόμα για περισσότερο από έναν χρόνο. Ο Όλιβερ Τέιλορ, από το Πένσμπι της Αγγλίας, διαγνώστηκε με υποσιτισμό και αφυδάτωση λόγω της άρνησής του να φάει όταν ήταν μόλις 2 ετών. 

Σύμφωνα με τη New York Post, ο μικρός Όλιβερ διαγνώστηκε με Διαταραχή Αποφυγής Πρόσληψης Τροφής (ARFID), η οποία χαρακτηρίζεται από φόβο για το φαγητό ή «έντονη αντίδραση αποστροφής» στη γεύση, την υφή ή το χρώμα του φαγητού. 

«Ναι, είναι μια διατροφική διαταραχή, αλλά ακόμα και παιδιά ηλικίας 2 ετών μπορούν να το πάθουν. Για τον Όλιβερ, ο οποίος είναι επίσης αυτιστικός, έχει να κάνει πολύ με αισθητηριακά ζητήματα και φόβο. Είναι απολύτως τρομοκρατημένος με το φαγητό» εξήγησε η μαμά του, Έμα Τέιλορ. 

Η σπάνια πάθηση του Όλιβερ

Οι γονείς του Όλιβερ, Έμμα και Μάττι, μοιράζονται την ιστορία του γιου τους με την ελπίδα ότι μπορούν να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την πάθηση. Λόγω της αποστροφής του για τα τρόφιμα και τα υγρά, πέρασε μεγάλο μέρος του 2023 λαμβάνοντας υγρή τροφή με ιατρικό σωληνάκι.

Του χορηγούταν για 10 ώρες όλη τη νύχτα συν 4 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, και εξακολουθεί να παίρνει το φαγητό του από ένα σωλήνα. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, του τοποθετήθηκε ένας πιο μόνιμος σωλήνας στο στομάχι του

«Έχει επιστρέψει στο κανονικό του βάρος σε σχεδόν 12 μήνες, χάρη στη σίτιση με σωλήνα, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο σε αυτόν και την οικογένειά μας. Εξακολουθεί να φοβάται πολύ με το φαγητό και χάνουμε πολλά πράγματα, όπως οικογενειακά γεύματα και πάρτι γενεθλίων», προσθέτει η μητέρα.

Το αγόρι επισκέπτεται επίσης έναν ειδικό διαιτολόγο που τον βοηθά να ξεπεράσει σιγά-σιγά την ασυνήθιστη φοβία του. «Πολλοί άνθρωποι ότι ότι θα αναγκαστεί φάει όταν πεινάσει, αλλά ο Όλιβερ δεν θα το κάνει, κυριολεκτικά θα λιμοκτονήσει» εξηγεί η Έμα.

«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που έχει βάλει φαγητό στο στόμα του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA