Μενού
Βιντεοπαιχνίδια
Βιντεοπαιχνίδια | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Berkeley της Καλιφόρνια, προσφέρει πλέον ένα μάθημα βιντεοπαιχνιδιών ως μέρος του προγράμματος σπουδών του, που κοστίζει 40.000 δολάρια τον χρόνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ίδρυμα θα ξεκινήσει ένα εισαγωγικό μάθημα στην «Τέχνη των Fighting Games», το οποίο στοχεύει να κάνει τους μαθητές καλύτερους στα βιντεοπαιχνίδια μέχρι το τέλος του φετινού εαρινού εξαμήνου.

Street Fighters στα θρανία

Οι παραδόσεις θα επικεντρώνονται στο θρυλικό ιαπωνικό βιντεοπαιχνίδι, «Street Fighter III: 3rd Strike», και θα απαιτεί εργασίες για το σπίτι όπου οι μαθητές θα βιντεοσκοπούν τον εαυτό τους και τις αντιδράσεις τους ενώ παίζουν το παιχνίδι, ενώ αργότερα θα πρέπει να αποτιμήσουν την εμπειρία.

Το Berkeley χαρακτηρίζει το μάθημα ως «εισαγωγή στα Fighting Games, που απευθύνεται σε άτομα με λιγότερες από 100 ώρες παιχνιδιού», αλλά δεν εξήγησε το σκεπτικό του για τη χρησιμότητά του.

ΤΟ μάθημα βέβαια είναι κάτι περισσότερο από χάσιμο χρόνου, αφού αποτελεί στην ουσία ένα διαδραστικό μάθημα ιστορίας της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Πέρα από το παιχνίδι, στις παραδόσεις θα γίνονται επίσης παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με τη φιλοσοφία του design, του gameplay και των στερεότυπων που αναπαράγουν τα ιαπωνικά βιντεοπαιχνίδια.

Το κολέγιο φαίνεται να επικυρώνει το μάθημα λέγοντας ότι είναι «σχεδιασμένο για να χρησιμεύσει ως πύλη για την κατανόηση της σύγχρονης ιαπωνικής κουλτούρας, και θα προσφέρει στους μαθητές έναν τρόπο αλληλεπίδρασης με την ιαπωνική ιστορία και ακόμη και την ιαπωνική γλώσσα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA