Μενού
papua
Στιγμιότυπο από το χωριό όπου σημειώθηκε η καταστροφή. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NINGA ROLE
  • Α-
  • Α+

Κυβερνητικός αξιωματούχος στην Παπούα Νέα Γουινέα αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι θάφτηκαν ζωντανοί από την κατολίσθηση της περασμένης Παρασκευής και ζήτησε επισήμως διεθνή βοήθεια.

Ο αριθμός της κυβέρνησης είναι περίπου τριπλάσιος από την εκτίμηση του ΟΗΕ, για 670 νεκρούς ,από την κατολίσθηση στο ορεινό εσωτερικό του νησιωτικού έθνους του Νότιου Ειρηνικού. Τα λείψανα μόνο έξι ανθρώπων έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής.

Σε επιστολή, που αποκάλυψε το Associated Press, προς τον μόνιμο συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών την Κυριακή, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Καταστροφών της χώρας, Λουσέτα Λάσο Μάνα, είπε ότι η κατολίσθηση «έθαψε περισσότερους από 2000 ανθρώπους ζωντανούς» και προκάλεσε «μεγάλες καταστροφές» στο χωριό Yambali στην επαρχία Enga.

Παπούα Νέα Γουινέα: Οι αναφορές για τα θύματα

Οι εκτιμήσεις για τα θύματα διέφεραν αρκετά από τότε που συνέβη η καταστροφή.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση, ο οποίος συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση, δεν έχει αλλάξει τον εκτιμώμενο απολογισμό των 670 νεκρών που ανακοινώθηκε την Κυριακή, εν αναμονή νέων στοιχείων.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Παπούα Νέας Γουινέας Τζέιμς Μαράπε δεν απάντησε τη Δευτέρα σε αίτημα για εξηγήσεις σχετικά με το σε τι βασίστηκε η εκτίμηση της κυβέρνησης για 2.000 νεκρούς.

Ο Μαράπε, πάντως, δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο προσδιορισμός της κλίμακας της καταστροφής είναι δύσκολος λόγω των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης τοποθεσίας του χωριού, της έλλειψης τηλεπικοινωνιών και του φυλετικού πολέμου σε όλη την επαρχία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA