Μενού
british-airways
British Airways | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παραλίγο τραγωδία σε πτήση της British Airways που είχε απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο. Το αεροσκάφος πέρασε ξυστά από drone σε ύψος 9.600 ποδιών, όπως αποκαλύπτει η Daily Mail

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιστατικό έλαβε χώρα την 4η Ιανουαρίου, στις 16:30 όταν το Airbus A321 με 180 επιβάτες ετοιμαζόταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο Χίθροου. 

Το φτερό του αεροπλάνου βρέθηκε σε απόσταση 1,5 μέτρου από το drone και 9 μέτρων από το τζάμι του πιλοτηρίου, ενώ βρισκόταν στον βρετανικό εναέριο χώρο, στα 9.600 πόδια. 

Άξιο αναφοράς είναι πως τα λογισμικά των drones έχουν «κόφτη» στα 400 πόδια ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται πως ο χρήστης είχε παρακάμψει τον περιορισμό. 

Ο χειριστής του drone παραμένει άγνωστος ενώ οι αρχές θεωρούν πως σκοπός του ήταν να πετάξει σε τέτοιο ύψος για να καταγράψει εικόνες από αεροπλάνα. 

Το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου (category A) για σύγκρουση ενώ έγινε και σχετική αναφορά. Όπως αναφέρθηκε, ο πιλότος είδε το drone πάνω από το δεξί φτερό του αεροπλάνου 

«Οι λεπτομέρειες μεταφέρθηκαν άμεσα στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Χίθροου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώνουν τον πιλότο του αεροπλάνου πίσω από αυτό της British Airways», αναφέρεται. 

Ο πιλότος υποστήριξε πως το αντικείμενο ήταν «εξαιρετικά κοντά» και σύμφωνα με την αναφορά εκτίμησε πως είναι υψηλός ο κίνδυνος σύγκρουσης. 

Η British Airways μέσω εκπροσώπου ανέφερε πως «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τέτοια περιστατικά και οι πιλότοι μας τα αναφέρουν ώστε οι αρχές να μπορούν να διεξάγουν έρευνα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA