Μενού
Γαλλια
Γαλλική αστυνομία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σοβαρός τραυματισμός επιτηρήτριας από μαθητή Γυμνασίου στη Χω-Μαρν της Γαλλίας συνέβη το πρωί της Τρίτης (10/06).

Ένας μαθητής συνελήφθη την Τρίτη 10 Ιουνίου το πρωί, αφού τραυμάτισε σοβαρά μια επιτηρήτρια με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ελέγχου από χωροφύλακες κοντά στο Κολέγιο Dolto στο Νοζάν (διαμέρισμα Χω-Μαρν), σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής νομαρχίας. Η τραυματίας, ηλικίας 31 ετών, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει η LeMonde. 

Ο μαθητής τέθηκε υπό κράτηση στη χωροφυλακή του Νοζάν, ενώ και οι 324 μαθητές του σχολείου τέθηκαν σε καθεστώς περιορισμού, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η νομάρχης αναμένεται να μεταβεί στο σημείο, καθώς και η υπουργός Παιδείας, Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η Μπορν καταδίκασε το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το στο X (πρώην Twitter) ως «τραγικό δράμα».

«Χαιρετίζω την ψυχραιμία και την αφοσίωση όσων έδρασαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη και να προστατεύσουν τους μαθητές και το προσωπικό. Πηγαίνω επιτόπου για να εκφράσω τη στήριξή μου σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και τις δυνάμεις ασφαλείας», έγραψε η υπουργός, προσθέτοντας πως εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο θύμα και τους οικείους του.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...