Μενού
Αντισημιτικοί βανδαλισμοί
Αντισημιτικοί βανδαλισμοί | Youtube
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άνοδος των περιστατικών αντισημιτισμού στη Γαλλία. Τις τελευταίες ημέρες, εικόνες από ιδιοκτησίες Εβραίων που έχουν «σημαδευτεί» με άστρα του Δαυίδ κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Τα περιστατικά αφορούν συγκεκριμένα το Παρίσι, όπου έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις «μαρκαρίσματος» με τα μακάβρια σύμβολα, τόσο σε σπίτια όσο και σε επιχειρήσεις πολιτών εβραϊκής καταγωγής.

Η άνοδος του αντισημιτισμού

Τις απαράδεκτες εικόνες καταγράφουν πολλαπλοί λογαριασμοί στο Twitter. «Η άνοδος του αντισημιτισμού», σχολιάζει ένα μέσο στη πλατφόρμα. «Σπίτια στην κεντρική 14η περιφέρεια του Παρισιού έχουν σημαδευτεί με άστρα του Δαυίδ, για να φαίνεται που ζουν Εβραίοι».

«31 Οκτωβρίου του 2023. Με έπιασε ναυτία σήμερα το πρωί. Αντισημιτισμός έξω από το σπίτι μας, στους τοίχους πολυκατοικιών, σε τράπεζες. Μίσος για τους Εβραίους επειδή είναι Εβραίοι, καταμεσής του Παρισιού. Πόσο μακριά θα πάμε έτσι;» σχολιάζει άλλος ένας χρήστης.

«Η Δύση έχει σειρά»

Τις φωτογραφίες ανάρτησε και ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, κάνοντας λόγο για επιστροφή σε σκοτεινές εποχές: «Στο Παρίσι, μαγαζιά Εβραίων σημαδεύτηκαν με αστέρια του Δαυίδ. Λες και δεν έχουν περάσει 80 χρόνια».

«Η απόσταση μεταξύ του κιμπούτς Μπερί και των δρόμων του Παρισιού είναι μικρότερος απ΄ό,τι νομίζετε. Ναι, η Δύση έχει σειρά», τόνισε ο Μπένετ, θεωρώντας αναγκαίο να σταματήσει η τρομοκρατία της Χαμάς στις ρίζες της.

«Το Ισραήλ μάχεται ενάντια στον τρόμο του ριζοσπαστικού Ισλάμ στα σύνορά του. Αν δεν σταματήσουμε αυτό τον τρόμο εδώ και τώρα, θα έχετε τέτοιες σφαγές στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη. Μόνο μία επιλογή έχουμε. Συντριπτική νίκη».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA