Ακόμα δεν έχουν κοπάσει τα memes για τη λαχτάρα που έπαθε το Λούβρο, με την κινηματογραφική ληστεία κοσμημάτων που εξέθεσε τα κενά ασφαλείας του ιδρύματος και της πολιτείας, τη στιγμή που μία νέα κλοπή «μεγατόνων» συνταράσσει τη Γαλλία.
Αυτή τη φορά, στόχος έγινε το μουσείο Maison des Lumieres «Denis Diderot» στην πόλη Λανγκρ, με τα κλοπιμαία να περιλαμβάνουν σχεδόν 2.000 νομίσματα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.
Ανάμεσα σε αυτά, 1.633 ήταν ασημένια και 319 χρυσά, προερχόμενα από την περίοδο 1790-1840 και ανακαλύφθηκαν κατά την αναστήλωση του μουσείου το 2011.
Λούβρο, Diderot... - Πάγκοι λαϊκής τα γαλλικά μουσεία
Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή της Λανγκρ καταδίκασε τη ληστεία, χαρακτηρίζοντάς την ως «πλήγμα στην κοινή πολιτιστική κληρονομιά» και «πράξη βανδαλισμού απέναντι στην ιστορία και την τέχνη».
To πρωινό της 20ης Οκτωβρίου, το προσωπικό του μουσείο που άνοιξε τον χώρο, ανακάλυψε τη τζαμαρία μίας εκ των εισόδων σπασμένη, και την προθήκη με τα ανεκτίμητα νομίσματα επίσης παραβιασμένη. Οι ληστές μπήκαν κυριολεκτικά από την μπροστινή πόρτα.
Το νέο περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των μουσείων στη Γαλλία. Οι δύο ληστείες δείχνουν πιθανές αδυναμίες στα μέτρα φύλαξης, τη στιγμή που οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει συλλήψεις.
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Το ψηφιακό κάτεργο του «έρωτα»: Υπάλληλος των 2 δολαρίων απαντάει στα μηνύματά σου στο OnlyFans
- Η Kάιλι Τζένερ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Ποζάρει χωρίς φρύδια με τσιγάρο στο στόμα και σουτιέν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.