Μενού
Οι ανεξέλεγκτες κατσίκες
Οι ανεξέλεγκτες κατσίκες | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα κοπάδι κατσίκες έσπειρε τον πανικό σε πολυσύχναστο επαρχιακό δρόμο του Τέξας, όταν το έσκασαν από τον περιφραγμένο χώρο τους και άρχισαν να κυκλοφορούν ελεύθερες. Ήταν μάλιστα τόσο ατίθασες που χρειάστηκε να επιχειρήσουν πολλαπλά περιπολικά σε καταδίωξη, για να γυρίσουν πίσω και να μαντρωθούν.

Οι κατσίκες περιφέρονταν στους δρόμους του Άρλινγκτον αφού δραπέτευσαν από τον περίβολο του Crystal Canyon Natural Area, ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η δημαρχία τις είχε τοποθετήσει εκεί για να απομακρύνουν, μέσω της βόσκησης, τα ζιζάνια και τα χωροκατακτητικά φυτά που απειλούσαν ενδημικά είδη, σύμφωνα με την Huffington Post.

Οι κάμερες σώματος των αστυνομικών κατέγραψαν την επιχείρηση, όπου προσπαθούν με περιπολικά να ελέγξουν την πορεία των ζώων, τα οποία ωστόσο τους αποφεύγουν και κάνουν «σλάλομ» ανάμεσα στα οχήματα.

Επικράτησε χάος

«Είναι πραγματικό χάος», λέει ένας αξιωματικός στο βίντεο καθώς το κοπάδι βγαίνει αστραπιαία στον δρόμο, αποφεύγει ένα περιπολικό και περνά απέναντι σε ένα άνοιγμα με φρέσκο γρασίδι, μερικά μέτρα παρακάτω, ενώ άντρες του σώματος τρέχουν πίσω τους.

«Γυρίστε πίσω κατσίκες, άμε από εκεί που ήρθατε, γίναμε και τσέλιγκες τώρα», λέει ένας άλλος αστυνομικός. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος, τελικά κατάφεραν να συνοδεύσουν, με τα μύρια όσα, τις κατσίκες πίσω στον βιότοπό τους, όπου μαντρώθηκαν ξανά, χωρίς να υπάρξουν απώλειες σε...κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

Το κοπάδι βρίσκεται στο πάρκο ως μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ της πόλης και της Open Space Development, μιας εταιρείας που διαθέτει τα μηρυκαστικά για να «καθαρίζουν» πάρκα και αγροτικές εκτάσεις από ανεπιθύμητα ή βλαβερά φυτά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA