Μενού
Κορονοϊός
Νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό | AP Photos / Andy Wong
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 72 ετών πέθανε ένας άνδρας από την Ολλανδία, ο οποίος νοσούσε επί 613 ημέρες, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2022, με κορονοϊό σπάζοντας τα σχετικά «ρεκόρ».

Ο 72χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν ποτέ γνωστά για λόγους πρωτοκόλλου, διαγνώστηκε σύμφωνα με το Time, που επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, με τη μετάλλαξη Όμικρον τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τη New York Post, δήλωσαν πως η περίπτωση του 72χρονου είναι σπάνια και πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπου νοσεί κάποιος με κορονοϊό.

Τι διαπίστωσαν οι γιατροί για τον ασθενή με κορονοϊό

Το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ο οποίος έπασχε ήδη από μια ασθένεια του αίματος πριν προσβληθεί με COVID, δεν κατάφερε να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια ή αντισώματα για να καταπολεμήσει τον ιό.

Οι γιατροί διαπίστωσαν, παράλληλα, ότι ο οργανισμός του είχε γίνει ανθεκτικός στο Sotrovimab, μονοκλωνικό αντίσωμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, λαμβάνοντας περισσότερα από 24 δείγματα από τη μύτη και το λαιμό, την ώρα που έψαχναν να του βρουν θεραπεία.

Ανακάλυψαν επίσης ότι η ανάπτυξη ενός αντισώματος κατά του σπειροβιβίου τον πρώτο μήνα ήταν ελάχιστη και σύντομα συνειδητοποίησαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ήταν ανίκανο να απαλλαγεί από τον κορονοϊό.

Ο ασθενής πέθανε στο νοσοκομείο το φθινόπωρο του 2023 λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού του συστήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA