Μενού
Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου
Μπόμπι, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου | Guinnessworldrecords
  • Α-
  • Α+

Πέθανε ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο και πρόκειται για τον Μπόμπι, ο οποίος ήταν 31 ετών και 165 ημερών. Τον θάνατο του έκανε γνωστό η κτηνίατρος Karen Becker, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11,478 ημέρες του στη Γη δεν θα είναι ποτέ αρκετές για εκείνους που τον αγάπησαν». 

Ο Μπόμπι κατέκτησε δύο τίτλους. Το μεγαλύτερο ζωντανό σκυλί στον κόσμο και το μεγαλύτερο σκυλί στην ιστορία, κατακτώντας το ρεκόρ τον Φεβρουάριο. Κανένας σκύλος δεν το είχε καταφέρει εδώ και έναν αιώνα. 

Το προηγούμενο σκυλί που είχε τον τίτλο ήταν ένας Αυστραλιανό Bluey που έζησε για 29 χρόνια και 5 μήνες. Όσο για την ώρα, δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί ποιο σκυλί είναι τώρα το μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα στον πλανήτη. 

Η ιστορία του Μπόμπι

Ο Μπόμπι σούζε με την οικογένεια Κόστα σε ένα χωριό της Πορτογαλίας και είχε άλλα τρία αδέρφια. Ο Λιονέλ Κόστα αποκάλυψε πως δεν είχαν σκοπό να κρατήσουν κανένα κουτάβι καθώς είχαν ήδη αρκετά ζώα. Όμως, ο Μπόμπι δραπέτευσε και ο τότε 8χρονος Λιονέλ με τα αδέρφια του τον κρατούσαν κρυφά από τους γονείς τους μέχρι που τον ανακάλυψαν και έγινε επίσημα μέλος της οικογένειας Κόστα. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπόμπι το 2018 εισήχθη στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε μετά από δυσκολίες στην αναπνοή του. Ειχε μια απροβλημάτιστη ζωή με τον ιδιοκτήτη του να υποστηρίζει πως κατάφερε να ζήσει τόσα χρόνια λόγω της γαλήνιας και ήρεμης ζωής του. 

Ωστόσο, πριν από το θάνατό του είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στο περπάτημα και στην όραση του. Η μητέρα του Μπόμπι είχε ζήσει 18 χρόνια, ενώ ένα ακόμα σκυλάκι της οικογένειας έζησε για 22 χρόνια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA