Μενού
Ναυπηγεία Ελευσίνας
Στιγμιότυπο από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο στρατηγός Κλαούντιο Γκρατσιάνο, πρόεδρος του ιταλικού κρατικού ομίλου ναυπηγείων, Fincantieri, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το ομώνυμο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σχετικές πηγές με το θέμα ανέφεραν στις ιταλικές Αρχές πως η αυτοκτονία εξετάζεται ως βασικό σενάριο θανάτου για τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην αρχηγού του ιταλικού Γενικού Επιτελείου Άμυνας.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η γυναίκα του προέδρου του ιταλικού κρατικού ομίλου ναυπηγείων, Fincantieri, απεβίωσε πρόσφατα ενώ συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και η πρωθυπουργός της χώρας, Τζώρτζια Μελόνι.

Fincantieri: Η σχέση με τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι τον Δεκέμβριο του 2022, στις 16 πιο συγκεκριμένα, είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του υπουργείο Ανάπτυξης με τη Fincantieri και τη ONEX Shipyards & Technologies για τη δημιουργία γραμμής κατασκευής και συντήρησης κορβετών, που θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το παρών στην τελετή υπογραφής έδωσαν η πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κ. Patrizia Falcinelli και ο General Manager Naval Vessels Division της Fincantieri S.p.A. κ. Dario Deste, αλλά και ο τότε υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης.

Μεταξύ άλλων, η Συμφωνία προβλέπει:

  • Την κατασκευή 2+1 τελευταίας τεχνολογίας και υψηλών προδιαγραφών κορβετών στα Ναυπηγεία Onex Elefsis και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, βελτιώσεις, τεχνογνωσία & μεταφορά τεχνολογίας, εξοπλισμού, που υπολογίζεται περίπου στα 80 εκατομμύρια ευρώ
  • τη δημιουργία 2500 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στη ναυπηγική βιομηχανία.
  • τη συνεργασία με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Ελληνική οικονομία και άμυνα, ενώ ενισχύει την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των δύο Ομίλων σε μελλοντικά προγράμματα κατασκευής πολεμικών και εμπορικών πλοίων
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA