Μενού
juan mora
Ο Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα. | AP Photo/Gilberto Chacon
  • Α-
  • Α+

Πέθανε χθες (02/04) σε ηλικία 114 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, βάσει του Βιβλίου των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες για το 2022.

Πρόκειται για τον Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα από τη Βενεζουέλα τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και η οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έγραψε στο Twitter: «Ο Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 114 ετών. Ο άνθρωπος αυτός από το Ελ Κόμπρε προσέφερε στη Βενεζουέλα το ρεκόρ μακροβιότητας που αποδίδεται από τα Ρεκόρ Γκίνες».

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2022, ο ηλικίας τότε 112 ετών και 253 ημερών Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα αναγνωρίστηκε επισήμως ως ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στον πλανήτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.

Ποιος ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος

Ο ίδιος ήταν πατέρας 11 παιδιών και το 2022 είχε 41 εγγόνια, 18 δισέγγονα και 12 τρισέγγονα.

Αγρότης στο επάγγελμα, ο Χουάν Βισέντε Πέρες Μόρα είχε γεννηθεί στο Ελ Κόμπρε στην πολιτεία Τάχιρα, στη δυτική Βενεζουέλα, στις 27 Μαΐου του 1909. Ήταν το ένατο παιδί οικογένειας με 10 παιδιά.

«Σε ηλικία πέντε ετών, άρχισε να δουλεύει μαζί με τον πατέρα του και τους αδελφούς του στην καλλιέργεια της γης και να βοηθά στη συγκομιδή ζαχαροκάλαμου και καφέ», γράφει για τον Μόρα το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA