Μενού
aeroplano - pilotoi
Πιλότοι αεροπλάνου | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν σε πτήση επιβατικού αεροπλάνου  που μετέφερε από το Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών 271 επιβάτες με τελικό προορισμό τη Χιλή, όταν ένας εκ των πιλότων, ο 56χρονος Ivan Andaur, πέθανε καταρρέοντας στις τουαλέτες.

Σύμφωνα με τον «Independent», ο κυβερνήτης της αεροπορικής εταιρείας «LATAM Airlines» άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία τρεις ώρες μετά την πτήση, η οποία είχε ως τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της χώρας της Νοτίου Αμερικής, το Σαντιάγο.

Συγκεκριμένα, η πτήση LA505 αναχώρησε από το Μαϊάμι στις 10:11 το βράδυ της Δευτέρας (14.08), ενώ επέβαιναν και ένας αναπληρωματικός πιλότος καθώς και ακόμη ένας αξιωματικός. Μάλιστα, λόγω της έκτακτης κατάστασης, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen στον Παναμά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του Andaur.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Ο όμιλος LATAM Airlines σημειώνει πως η πτήση LA505, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Μαϊάμι-Σαντιάγο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Tocumen του Παναμά λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης για ένα από τα τρία μέλη του πληρώματος. Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια σε έναν εκ των κυβερνητών, ωστόσο ο πιλότος απεβίωσε» αναφέρει η αεροπορική εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι και συγκινημένοι από αυτό που συνέβη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου μας. Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την 25ετή καριέρα του και την πολύτιμη προσφορά του, η οποία διακρινόταν πάντα από αφοσίωση, επαγγελματισμό και προσήλωση. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, εφαρμόστηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη διαφύλαξη της ζωής του πληγέντος πιλότου» συμπληρώνει η εταιρεία.

Μετά το περιστατικό, η πτήση αναχώρησε από την Πόλη του Παναμά την Τρίτη και συνέχισε για τη Χιλή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA