Μενού
aeroplano
Αεροπλάνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας πιλότος της United Airlines καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή σε δικαστήριο της Γαλλίας, αφού εμφανίστηκε έτοιμος να πετάξει αεροπλάνο υπό την επήρεια αλκοόλ.

Πρόκειται για έναν 63χρονο Αμερικανό που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει πτήση από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle στο Washington Dulles της Βιρτζίνια την περασμένη Κυριακή. 

Παρόλο που ο ίδιος είπε στο δικαστήριο ότι είχε πιει μονάχα δύο ποτήρια κρασί το προηγούμενο βράδυ, οι αστυνομικοί υποστήριξαν πως έφτασε στη δουλειά του με εμφανή σημάδια μέθης. 

Στο αίμα του πιλότου βρέθηκε 0,132% ποσοστό αλκοόλ το οποίο ξεπερνά κατά έξι φορές το επιτρεπόμενο όριο για τους πιλότους στην Ευρώπη και τρεις φορές το όριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας.

«Ζαλιζόταν ελαφρά, τα μάτια του γυάλιζαν και το στόμα του είχε κολλήσει» είπε ένας αστυνομικός στο δικαστήριο, ενώ στον πιλότο επιβλήθηκε και πρόστιμο 4.500 χιλιάδων ευρώ.

Μιλώντας στο businessinsiderInsider ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας είπε: «η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η κορυφαία προτεραιότητά μας. Διατηρούμε όλους τους υπαλλήλους μας με τα υψηλότερα πρότυπα και ακολουθούμε αυστηρή πολιτική κατά του αλκοόλ. Αυτός ο υπάλληλος απομακρύνθηκε αμέσως από την υπηρεσία και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές αρχές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA