Μενού
apomonomeno spiti
Το «πιο μοναχικό» σπίτι του κόσμου.
  • Α-
  • Α+

Το «πιο μοναχικό σπίτι στον κόσμο» βρίσκεται σε ένα έρημο νησί νότια της Ισλανδίας και παραμένει άδειο για σχεδόν 100 χρόνια, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της The Sun. 

Το μυστήριο και οι θεωρίες που περιβάλλουν το έρημο σπίτι στον καταπράσινο λόφο Elliðaey είναι πολλές, καθώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως βρέθηκε αυτό το σπίτι «στη μέση του πουθενά».

Η γραφική αυτή τοποθεσία - η πιο βορειοανατολική του συμπλέγματος του αρχιπελάγους Vestmannaeyjar φιλοξενούσε κάποτε λίγες οικογένειες κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα. Γύρω στο 1930 όμως, όσοι απέμειναν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το ερημικό μέρος για μια καλύτερη ζωή.

erimo spiti
Το μοναχικό σπίτι νότια της Ισλανδίας.

Από τότε το απομακρυσμένο νησί είναι ακατοίκητο και η λευκή καλύβα στο λόφο έχει πυροδοτήσει μια σειρά από θεωρίες γύρω από την ύπαρξή της. 

Κάποιοι λένε είναι ότι χτίστηκε από έναν δισεκατομμυριούχο που σχεδίαζε να αποσυρθεί στο Elliðaey σε περίπτωση αποκάλυψης των ζόμπι.

Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για ιδιοκτησία ενός φανατικά θρησκευόμενου ερημίτη. Μια άλλη φήμη υποστηρίζει ότι το περίεργο σπίτι ανήκει στην τραγουδίστρια Bjork και μάλιστα βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για να αγοράσει ολόκληρο το νησί.

spiti sto Ellidaey

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι πολύ λιγότερο συναρπαστική.

Το λευκό σπίτι είναι στην πραγματικότητα ένα καταφύγιο που χτίστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Elliðaey. Για να διευκολύνει το κυνήγι της, η ομάδα έχτισε το σπίτι ως βάση.

Στο οίκημα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό ή υδραυλικές εγκαταστάσεις εσωτερικών χώρων - αλλά για κάτι που μπορεί να υπερηφανεύεται είναι η εκπληκτική θέα της φυσικής ομορφιάς γύρω του.

Το νησί θεωρείται φυσικό καταφύγιο και προστατευόμενη περιοχή, καθώς είναι μια περιοχή όπου φτιάχνουν φωλιές τα θαλάσσια πουλιά.

Τουριστικά πρακτορεία προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές για όσους θέλουν να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει η τοποθεσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA