Μενού
apati - kinito
Κινητό τηλέφωνο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία γυναίκα που είχε χάσει την οικογένειά της έπεσε θύμα απατεώνα μέσω internet, ο οποίος την προσέγγισε και ξεκίνησε μαζί της σχέση εξ αποστάσεως. Μετά από λίγο καιρό και πολλά ψέματα, κατάφερε τελικά να της αποσπάσει πάνω 350.000 ευρώ, και έγινε καπνός με τα χρήματα όταν το ανυποψίαστο θύμα του δεν είχε τι άλλο να δώσει.

Όπως γράφει η Sun, στα τέλη του 2021 η Moe Lenart ήταν τρισευτυχισμένη που βρήκε ένα νέο ταίρι στο διαδίκτυο, ο πρώτος της έρωτας από τότε που ο επί 14 χρόνια σύζυγός της, Philp, πέθανε τραγικά αφού έπεσε. 

«Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για μένα», λέει η 70χρονη συνταξιούχος από τις ΗΠΑ. «Ο Philip ήταν ο δεύτερος σύζυγός μου -ο πρώτος μου, ο Denny, πέθανε από έμφραγμα στα 48 του, μετά από 28 χρόνια γάμου».

Το 2012, η Moe έχασε επίσης την κόρης της, μόλις 32 ετών, επίσης από καρδιαγγειακές επιπλοκές. Χωρίς κανέναν κοντινό συγγενή στον κόσμο, είχε ανάγκη από έναν άνθρωπο για να μιλήσει και να συνδεθεί. 

Πώς άπλωσε το «δίχτυ» του

Λίγο αφού δημιούργησε λογαριασμό σε σελίδα γνωριμιών, η Moe ξεκίνησε μια συνομιλία με έναν άνδρα που αποκαλούσε τον εαυτό του Joel Christopher Junior, αν και αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδώνυμο

«Με προσέγγισε και έκανε την καρδιά μου να χτυπάει ξανά» λέει. «Ήταν όμορφος στις φωτογραφίες του, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Του είπα "Σε θέλω μόνο για φίλο, θέλω απλώς κάποιον να μιλήσω", και συμφώνησε».

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών ο Joel είπε στον Moe πως καταγόταν επίσης από τις ΗΠΑ, και δραστηριοποιούταν στη βιομηχανία εξόρυξης διαμαντιών, ισχυριζόμενος πως είχε λίγο ελεύθερο χρόνο.

«Μιλούσε για όλα αυτά με τέτοιο τρόπο που φαινόταν πιστευτό». Τους επόμενους μήνες, η Moe και ο Joel άρχισαν να συνομιλούν περισσότερο σε καθημερινή βάση, αρχικά διαδικτυακά και στη συνέχεια τηλεφωνικά. 

Όταν όμως του ζητούσε να κανονίσουν μία συνάντηση, ο απατεώνας συνεχώς έβρισκε κάποια δικαιολογία για να απέχει, όπως υποτιθέμενα επαγγελματικά ταξίδια ή προβλήματα υγείας. 

«Παρόλα αυτά τον ερωτεύτηκα. Ακούγεται γελοίο. Ήμουν νομικός για 46 χρόνια και είμαι έξυπνη γυναίκα, αλλά έπαιξε με τη θλίψη μου». Λίγο αργότερα άρχισαν να συζητούν μέχρι και για το μέλλον τους μαζί.

Οι κενές υποσχέσεις

Ο Joel άρχισε να κάνει όλο και πιο εξωφρενικές υποσχέσεις. Της έλεγε πώς ήθελε να αγοράσουν ένα σπίτι για να μείνουν, ενώ είχε διαλέξει μέχρι και το κατάλληλο κατοικίδιο. Για να «μαρινάρει» κατάλληλα την ευπιστία της Moe, της έστελνε περιστασιακά δώρα. Οι πρώτες «αποταμιεύσεις» ακολούθησαν γρήγορα.

Αρχικά ζητούσε χρήματα για μικροπράγματα, ενώ κατάφερε να αποσπάσει μερικές εκατοντάδες δολάρια από το θύμα τους ισχυριζόμενος πως οι ρωσικές αρχές είχαν κατασχέσει την πιστωτική του κάρτα σε ένα ταξίδι. Η μεγάλη «μπάζα» όμως θα ακολουθούσε. 

Μία ημέρα, άρχισε να γράφει μέσω μηνυμάτων πώς είχε καταλήξει αιχμάλωτος τρομοκρατών, στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού σε εμπόλεμη χώρα, και πως χρειαζόταν χρήματα για λύτρα και την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Η Moe, απόλυτα συναισθηματικά εξαρτημένη πλέον, αποταμίευσε οικονομίες 350.000 ευρώ και του τα έστειλε.

Σε μετέπειτα συζητήσεις τους, μαθαίνοντας πως η γυναίκα δεν διέθετε πλέον «μία», ο απατεώνας έγινε καπνός και δεν απάντησε ποτέ ξανά στις κλήσεις της, ενώ διέγραψε το προφίλ του. Πλέον, η Moe θέλει η ιστορία της να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά δηλώνει επίσης πώς προσπαθεί να τα φέρει πέρα ούτως ή άλλως. 

«Στην αρχή θεωρούσα τον εαυτό μου θύμα, αλλά όχι πια. Πρέπει να πω την ιστορία μου, για να μην κάνουν άλλες γυναίκες το ίδιο λάθος που έκανα εγώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA