Μενού
police-shutterstock
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στο Πλίμουθ, στη Βρετανία, καθώς μέρος της πόλης εκκενώθηκε λόγω μιας βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στον κήπο ενός σπιτιού.

Ως συνέπεια, χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, έπειτα από ένα επείγον μήνυμα που εστάλη στα κινητά τους.

Για την εξουδετέρωση της βόμβας οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθεί και να εξουδετερωθεί. Η βόμβα θα παραληφθεί από ειδικούς του στρατού θα εξουδετερωθεί στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου σε καιρό ειρήνης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πλίμουθ, όπου ο Βρετανικός Στρατός και το Βασιλικό Ναυτικό εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να καταστήσουν ασφαλή μια βόμβα 500 κιλών που δεν έχει εκραγεί.

Το προσωπικό εργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλύμουθ και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση των κατοίκων».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA