Μενού
Ερυθρά Θάλασσα
Ερυθρά Θάλασσα | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Ελληνόκτητο πλοίο χτύπησαν νωρίτερα, σήμερα (6/2) οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη και πιο συγκεκριμένα στην Ερυθρά Θάλασσα, με την ένταση στην περιοχή να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο –με σημαία Νησιών Μάρσαλ– σημειώθηκε στον κόλπο του Άντεν, στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πλήρωμα να μην διατρέχει κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, το ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα εξέπεμψε σήμα κινδύνου μετά από έκρηξη, ενώ έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές.

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανακοίνωσε πως ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία των Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 53 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Άντεν της Υεμένης και έπλεε προς νότο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο κατευθυνόταν στην Ινδία προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ανέφερε έκρηξη σε απόσταση 50 μέτρων από τη δεξιά πλευρά του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Πρόκειται για ένα φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το οποίο χτυπήθηκε από νάρκη και όχι από πυραυλική επίθεση, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.

Το τάνκερ κινείται, πλέον, προς ένα ασφαλές προορισμό για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς, ενώ το περιστατικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώθηκε και καταγράφηκε πριν από δύο ώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA