Το πλοίο MV Louise Michel, που έσωσε 37 μετανάστες από πνιγμό στην κεντρική Μεσόγειο με χρηματοδότηση του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy δεσμεύθηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα από τις Ιταλικές αρχές.
Όπως ανέφεραν, ο Banksy και το πλήρωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στους διασωθέντες υπήρχαν 17 παιδιά. Η επιχείρηση είχε λάβει χώρα τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, όταν το πλοίο εντόπισε τους μετανάστες να πλέουν σε φουσκωτό στα ανοιχτά της Σικελίας.
Αρχικά, το πλήρωμα έλαβε εντολή να μεταφέρει τους μετανάστες για αποβίβαση στο λιμάνι Pozzallo, της Σικελίας. Ωστόσο, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας, έπλευσαν προς το κοντινότερο νησί Λαμπεντούζα.
Διαβάστε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr
- Στέφανος Τραχανάς: «Η επιστήμη δεν με παρηγορεί απέναντι στο θάνατο»
- Duffy: Η τραγουδίστρια του Mercy εμφανίστηκε δημόσια 16 χρόνια μετά την απαγωγή και τον βιασμό της
- Λόπεζ: «Θα έκανα σεξ με οποιονδήποτε από τους ηθοποιούς της ταινίας True Romance»
- Σαντορίνη: Η «χρυσή» βιομηχανία των 2.000 γάμων και η ανατροπή με τους τουρίστες που εξαφανίστηκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.