Τον 6ο αιώνα, Κέλτες από την Ιρλανδία έφτασαν στη δυτική ακτή της Σκωτίας. Τον 9ο αιώνα, ο Κένεθ Α΄, βασιλιάς των Πίκτων, ένωσε τους Σκωτσέζους και τους Πίκτες σε ένα έθνος, το οποίο στην σκωτζέζικη γαελική ονομάστηκε «Alba» (Άλμπα).
Το όνομα «Albion» (Αλβιών), το οποίο σχετίζεται ετυμολογικά με το «Alba», αποτελεί την παλαιότερη γνωστή ονομασία που υπάρχει για τη Μεγάλη Βρετανία. Ετυμολογικά το «Albi» προέρχεται είτε από την πρωτοϊνδοευρωπαϊκή λέξη albʰo που σημαίνει «λευκό», είτε από το alb- που σημαίνει «λόφος».
Θεωρείται ότι η λέξη αναφέρεται στους βράχους της λευκής κιμωλίας που υπάρχουν γύρω από την αγγλική πόλη Ντόβερ, η οποία παραδόξως βρίσκεται πολύ μακριά από τη Σκωτία. Άλλοι θεωρούν ότι προέρχεται από την ίδια ρίζα με τη λέξη «Alpes» (Άλπεις), που πιθανώς είναι μια αρχαία λέξη για το βουνό.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.