Μενού
Η πολυκατικοία Regent International
Galileo - YouTube
  • Α-
  • Α+

Η πολυκατοικία Regent International στην πόλη Qianjiang Century City που βρίσκεται στο Hangzhou της Κίνας, δεν μοιάζει με τις συνηθισμένες πολυκατοικίες που ξέρουμε. 

Ενώ είχε σχεδιαστεί να γίνει ξενοδοχείο κατέληξε να γίνει ένα τεράστιο κτίριο με χιλιάδες πολυτελή διαμερίσματα και 20.000 ενοίκους, παρόλο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30.0000. Λέγεται ότι οι περισσότεροι ένοικοι είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές. 

Σύμφωνα με τη Sun, έχει ύψος 205 μέτρων και πρόκειται για μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο, καθώς τόσοι άνθρωποι μοιράζονται την ίδια στέγη. 

Όποιος κατοικεί εκεί δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει το κτίριο καθώς στους 36 από τους 39, σε σύνολο, ορόφους υπάρχουν διάφορες επιχειρήσεις που πουλάνε πραγματικά τα πάντα. 

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται με κάρτα από τις πύλες εισόδου, σαν αυτές του μετρό και μέσα υπάρχει μια τεράστια τραπεζαρία για φαγητό, πισίνες, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, μικρά σούπερ μάρκετ, ακόμα και ίντερνετ καφέ. 

Τα εγκαίνια του κτιρίου έγιναν το 2013 και σχεδιάστηκε από την Alicia Loo, που πρόκειται για την επικεφαλής σχεδιάστρια του δεύτερου ξενοδοχείου επτά αστέρων στον κόσμο, του Singapore Sand Hotel. 

Μερικοί ένοικοι είναι νέοι επαγγελματίες και influencers. Υπάρχουν ακόμα και μικρά διαμερίσματα χωρίς παράθυρα με 195 ευρώ ενοίκιο τον μήνα, ενώ μεγαλύτερα σπίτια με μπαλκόνια κοστίζουν μέχρι και 520 ευρώ τον μήνα. 

Το κτίριο θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα της ΚίναςΈχοντας συνδυάσει οικιστικούς, εμπορικούς και χώρους αναψυχής, έχει περιγραφεί ακόμη και ως «το πιο βιώσιμο ζωντανό κτίριο στη γη» από ορισμένους.

Δείτε επίσης:

Εξαφάνιση 15χρονης από τα Μέγαρα - Μπορεί να κινδυνεύει η ζωή της

Μπαμπινιώτης για Πανελλήνιες: «Είναι άδικες - Σε ένα τρίωρο κρίνεται η τύχη του μαθητή»

Έκοψε το μπότοξ και άρχισε να δείχνει νεότερη - Ποιο είναι το μυστικό της

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA