Μενού
raisi
Ο Εμπραχίμ Ραϊσί. | Iranian Presidency Office via AP
  • Α-
  • Α+

Το Ιράν δημοσίευσε το πρώτο πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

Στο πόρισμα αναφέρεται πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη από σφαίρες στο ελικόπτερο. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν έχει δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ραΐσι, δηλώνοντας ότι δεν βρέθηκαν σημάδια από σφαίρες ή παρόμοιες επιπτώσεις στα συντρίμμια.

«Το ελικόπτερο πήρε φωτιά μετά τη συντριβή στο βουνό» σύμφωνα με την πρώτη έκθεση του στρατού, στην οποία αναφέρεται πως τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από ιρανικά και όχι τουρκικά drones. 

Στη συντριβή σκοτώθηκε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν καθώς επίσης και άλλα επτά άτομα που συνόδευαν τον Εμπραχίμ Ραΐσι.

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τον Εμπραχίμ Ραΐσι ενώ η κηδεία του έγινε το πρωί της Πέμπτης στην πόλη Μπιρζάντ.

 

Υπενθυμίζεται πως χρέη προσωρινού πρόεδρου ανέλαβε ο Μοχαμάντ Μοχμπέ και οι εκλογές στην χώρα έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA