Μενού
Αστυνομία στην Κύπρο
Αστυνομία σε πυρόπληκτη περιοχή στην Κύπρο | AP Photos / Petros Karadjias
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται δύο άτομα ιρανικής καταγωγής, τα οποία φέρεται να πρόσκεινται στην οργάνωση «Φρουροί της Επανάστασης» και να ετοίμαζαν –με εντολές του Ιράν– τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκούς στόχους στην Κύπρο.

Η σύλληψη των δύο Ιρανών, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και τελούν υπό κράτηση, φέρεται να έγινε με τη συμβολή της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσε σχετικά το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ωστόσο, επίσημες κυβερνητικές πηγές στην Κύπρο δεν θέλουν να σχολιάσουν περαιτέρω τις εν λόγω πληροφορίες, λόγω της υφής και της βαρύτητας του θέματος.

Αστυνομία στην Κύπρο
Επιχείρηση της αστυνομίας στην Κύπρο | AP Photos / Petros Karadjias

Τρομοκρατική ενέργεια στην Κύπρο: Ο ρόλος των Κατεχόμενων

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ενέργειας στην Κύπρο φέρεται να έπαιξαν τα Κατεχόμενα, από τα οποία σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κύπρου» μπήκαν οι δύο Ιρανοί στην επικράτεια της Δημοκρατίας.

Ο ρόλος που είχαν οι δύο συλληφθέντες φέρεται να ήταν περισσότερο πληροφοριακός, καθώς συγκέντρωναν στοιχεία για άτομα εβραϊκής καταγωγής που διαμένουν στην Κύπρο.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι κυπριακές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ιρανικής υπηκοότητας οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Μοσάντ και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που την επικαλούνται, οι κυπριακές αρχές συνέλαβαν τον περασμένο μήνα δύο Ιρανούς υπηκόους που διέμεναν στο νησί και φέρονται να βρίσκονταν σε επαφή με στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, υπό την καθοδήγηση και στρατολόγηση του οποίου βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο συγκέντρωσης πληροφοριών που σχετίζονταν με πιθανούς εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους στην Κύπρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA