Τρομοκρατική επίθεση, η οποία φέρεται να σχεδιάστηκε με εντολή του Ιράν, απετράπη στην Κύπρο μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Μοσάντ, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, και των τοπικών Αρχών.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στόχος της επίθεσης στην Κύπρο ήταν Ισρηαλινοί και Εβραίοι πολίτες, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Από την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο Ιρανοί οι οποίοι δραστηριοποιούνταν με τους «Φρουρούς της Επανάστασης» και ανακρίνονται από τις Αρχές στην Κύπρο. ρΣτη σχετική ανακοίνωση σημείωνεται πως ο αριθμός ανάλογων προσπαθειών έχει αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ “προβληματίζεται” από αυτό που βλέπει ως χρήση από το Ιράν της κατεχόμενης, αλλά και ελεγχόμενης από την Τουρκία Βόρειας Κύπρου “τόσο για τρομοκρατικούς σκοπούς, όσο και ως μιας επιχειρησιακής και διαμετακομιστικής περιοχής”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Μια αναμενόμενη διαγραφή
- Χαιρετά σιγά σιγά για να γεννήσει η Κατερίνα Καινούργιου: Πότε αποχωρεί και ποιος θα την αντικαταστήσει
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.