Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για διακοπή των επιθέσεων κατά ρωσικών ενεργειακών υποδομών, δήλωσε την Τρίτη (18/3) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν.
Πάντως, ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση οδηγεί σε «διαρκή και δίκαιη ειρήνη».
Τόνισε, δε, πως ελπίζει να μιλήσει με τον Τραμπ προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα σχετικά με τη σημερινή συνομιλία του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Να μιλήσω με τον Τραμπ»
«Πιστεύω ότι είναι σωστό να έχουμε μια συνομιλία με τον πρόεδρο Τραμπ και να μάθουμε λεπτομερώς τι πρόσφεραν οι Ρώσοι στους Αμερικανούς ή τι πρόσφεραν οι Αμερικανοί στους Ρώσους», ανέφερε ο Ζελένσκι.
Για την απαίτηση του Πούτιν να διακοπεί η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι εκτίμησε ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν θα συμφωνήσουν με αυτό.
Μάλιστα, τόνισε ότι ελπίζει πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα.
Ζελένσκι: «Δεν είναι έτοιμη η Ρωσία»
Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Μόσχα δεν είναι «έτοιμη» να τερματίσει τον πόλεμο και ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες παρατηρούν πως η Ρωσία ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της κοντά στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέες επιθέσεις στα μέτωπα της Ζαπορίζια, του Σούμι και του Χαρκόβου τους προσεχείς μήνες προκειμένου να αυξήσει την πίεση προς το Κίεβο.
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.