Μενού
Μεσαιωνικό τείχος
Μεσαιωνικό τείχος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας Βρετανός έχει βρεθεί μεταξύ ενός κυριολεκτικού γκρεμού και ενός μεταφορικού ρέματος, μετά την κατάρρευση ενός μεσαιωνικού τείχους που εφαπτόταν στην ιδιοκτησία του, με την πολεοδομία να απαιτεί να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασής του, που ανέρχονται στις 400.000 λίρες.

Όπως γράφει η Sun, ο Adam Giagnotti, 42 ετών, είπε ότι δεν πίστευε στα μάτια του όταν το τεράστιο μεσαιωνικό τείχος, μέρος ενός παλιού κάστρου, κατέρρευσε μετά από εβδομάδες ισχυρής βροχόπτωσης και καταιγίδων.

Ο πατέρας από το Γουόρτσεστερ είχε αγοράσει την ιδιοκτησία με την έγκριση και του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πλέον αποποιείται κάθε ευθύνης για την κατάσταση του κτίσματος.

Θα χρυσοπληρώσει μία κατολίσθηση

Το σπίτι του Adam είναι χτισμένο στην κορυφή ενός αναχωματικού έργου, σε μία περιοχή με μεγάλη κλίση. Το μεσαιωνικό τείχος ήταν στην ουσία μέρος της στήριξης του τεράστιου χωμάτινου όγκου που κρατούσε τη γη του επίπεδη, αλλά κατέρρευσε λόγω της διάβρωσης από τη βροχή.

Τη στιγμή που η πολεοδομία τον «κυνηγά» για να αποκαταστήσει το μνημείο με δικά του έξοδα, η ασφαλιστική του εταιρεία αρνήθηκε να τον αποζημιώσει, ισχυριζόμενη πως το τείχος δεν θεωρείται μέρος της ιδιοκτησίας του.

Ο Adam δήλωσε πως αγόρασε το σπίτι του έναντι 216.000 λιρών πριν από εννέα χρόνια, και οι τοπογράφοι τού είπαν ότι ήταν ασφαλές. Από την άλλη, το δημοτικό συμβούλιο λέει πως το συμβόλαιο μεταβίβασης περιλαμβάνει τον όρο πως τη συντήρηση του τείχους επωμίζεται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δηλαδή ο άτυχος Adam.

Μένει να δούμε αν η δημοτική αρχή ή ο απελπισμένος κ. Giagnotti θα κερδίσει αυτό το «πινγκ πονγκ» ευθυνών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA