Εν μέσω της καταιγιστικής καταδίκης που εισπράττει το Ισραήλ για τον κατασκευασμένο λιμό που έχει επιβάλλει στη Γάζα, με τη Γαλλία να κινείται προς, και τη Βρετανία να απειλεί με αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, η Κνέσετ έχει γίνει τσουκάλι που κοχλάζει.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ισραηλινής Βουλής Αμίρ Οχάνα, επιδόθηκε σε τυπικές αφηγηματικές περί μη νομιμοποίησης της Παλαιστίνης, καλώντας τη Γαλλία και τη Βρετανία να δημιουργήσουν παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη τους.
Σε ομιλία του σε διάσκεψη προέδρων Κοινοβουλίων στη Γενεύη, ανέφερε: «Η επιβράβευση της Χαμάς, με την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους υπό το πρίσμα της 7ης Οκτωβρίου, δεν θα φέρει σταθερότητα, συνύπαρξη και συνεργασία. Θα φέρει περισσότερες δολοφονίες Ισραηλινών και Εβραίων».
Στη συνέχεια, ο πολιτικός του Ισραήλ, ενός κράτους που, σημειώνεται, ιδρύθηκε το 1948 σε εδάφη όπου δεν προϋπήρχε, και υιοθετεί την πάγια πολιτική θέση πως δεν υφίσταται παλαιστινιακό κράτος, πρόσθεσε πως «Αν το επιθυμείτε αυτό, αν επιθυμείτε αυτό που ονομάζετε παλαιστινιακό κράτος, να το φτιάξετε στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στις χώρες σας».
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.