Μενού
Ο τόπος του εγκλήματος
Ο τόπος του εγκλήματος | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Συμπληρώνεται όσο περνάνε ο ώρες το προφίλ του δράστη που μαχαίρωσε και σκότωσε καθηγητή σε σχολείο της πόλης Αράς στη Γαλλία. Ο επονομαζόμενος «Μοχάμεντ Μ.» είναι μετανάστης από τη Ρωσία και έχει συνδέσεις με ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με πηγές, ο 20χρονος που σκότωσε ένα δάσκαλο και τραυμάτισε παιδιά ήταν παλιός μαθητής του σχολείου.

Το περιστατικό που κατέγραψε κάμερα δείχνει τον Μοχάμεντ να επιτίθεται με μαχαίρι ενάντια σε καθηγητές στον προαύλιο χώρο, με άλλους να τρέχουν και άλλους να επιχειρούν να τον αποτρέψουν.

Ποιος είναι Μοχάμεντ Μ.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τον 20χρονο φονιά. Σύμφωνα με πηγές, ο Μοχάμεντ Μ. είναι 20 ετών, γεννηθείς το 2003 στη Ρωσία

Στη Γαλλία μετανάστευσε το 2008, ενώ το 2021 αιτήθηκε πολιτικού ασύλου. Το αίτημά του είχε απορριφθεί, καθώς όμως είχε εισέλθει στη χώρα ως ανήλικος κάτω των 13 ετών, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον απελάσουν.

Ήταν σε λίστα της αντιτρομοκρατικής

Ο 20χρονος δράστης φαίνεται πως είχε οικογενειακές σχέσεις με ισλαμιστικούς πυρήνες. Το 2019, ένας από τους 4 αδελφούς του είχε συλληφθεί, σε ηλικία 17 ετών, στο Στρασβούργο ως μέλος οργάνωσης ισλαμιστών που σχεδίαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στο Παρίσι.

Ο Μοχάμεντ Μ., σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα ήταν ήδη καταγεγραμμένος στη λίστα της Αντιτρομοκρατικής για πιθανούς τρομοκράτες. Ειρωνικά, μόλις χθες (12/10) οι Γαλλικές αρχές τον είχαν υποβάλλει σε έλεγχο, χωρίς όμως να του προσάψουν κάτι.

Λίγο αργότερα, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής ο ισλαμιστής πήρε τη ζωή ενός δασκάλου και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Λίγο αργότερα οι αρχές συνέλαβαν τον ίδιο αλλά και τον αδελφό του ως ύποπτο τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Κατά τα Γαλλικά μέσα, πέρα από τα γνωστά θύματα, κανένας άλλος μαθητής δεν έχει τραυματιστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA