Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ομιλία του Τούρκου προέδρου για τις δημοτικές εκλογές | AP Photos / Francisco Seco
  • Α-
  • Α+

Σε συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων ενόψει των δημοτικών εκλογών, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε σύμφωνα με το Open «τρομοκράτες» τους Πόντιους.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο Ερντογάν, μιλώντας στο Τοκάτ της Μαύρης Θάλασσας, είπε πως οι «αγώνες των Ποντίων και οι συμμορίες τους, ήταν μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία, μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις της περιόδου, οι συμμορίες του Πόντου δεν έγιναν αποδεκτές από το Τοκάτ» ήταν μεταξύ των όσων είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η εθνικιστική ρητορική Ερντογάν επανήλθε στο Τοκάτ, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές, ζητώντας ψήφο για την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος «μνημόνευσε» και πάλι τη μάχη του Ματζικέρτ, δηλαδή την πρώτη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων σε βάρος των Βυζαντινών και της Δύσης, ενώ αναφέρθηκε σε «ύπουλα σχέδια των ιμπεριαλιστών», προσθέτοντας πως «ματαιώνουμε τις φιλοδοξίες τους, ανάμεσα και έναν αιώνα μετά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA